Konu: Msn'de Otomatik Yayılan Virüs'ü Temizleme! Çarş. Ekim 29, 2008 5:30 am
Bu araLar Msn'de hizLa yayiLan Bir Virüs Var..
bak sana Paris Hilton ne hale gelmis hapiste Sen ve Ben !!! .... BAK :p Baksana benim fotograflara hihi :p Hey benim fotolarimi kabul et !! Iyi arkadasimla fotorafdayim :$ !! benim bu ciplak fotoda ama baskasina yollama bak ne buldum Jessica alba ciplak !!
iLgi çekici sözLerLe kurbanını avLamaya çaLışıyor.. avLanan arkada$Larımız bundan nasiL KurtuLacakLar.. a$ağıda anLatıLanı uyguLarsa sorun kaLmiyacak =)
Dosyayı indirip zipi açın. Msnfix.bat yazan dosyayı çalıştırın. Menüde Türkçe desteği var. Yapmanız gereken tek sey açılışta t harfine basıp entera basmak ardından temizlemeye başlamak için r ye basın. temizleme başlayacak virüs olduğundan şüphelenilen dosyalar ve registry kayıtları backup dizini içerisine kaydediliyor. Sorun olursa backuplarınızı geri yükleyebilirsiniz.
ALternatif TemizLeme Yöntemi
antivirüs yazılımları güncellenmeden virüs bulaşan PC'lerde artık otomatik güncelleme özelliği çalışmayacağından, virüsün elle silinmesi gerekiyor. Eğer ınternetten bir temizleme programı indirilip kullanılacaksa, MSN messenger programının çalışmadığına emin olunmalı.
Yukarıdaki kayıtlar içinde "serpe", "avnort", "ltwob" gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.
4. "Bilgisayarım"ı açtıktan sonra "araçlar"dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki "gizli dosyaları göster" seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.
5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.
C:\windows\system32\formatsys.exe
C:\windows\system32\serbw.exe
C:\windows\msmbw.exe
C:\Crazy frog gets killed by train!.pif
C:\Annoying crazy frog getting killed.pif
C:\See my lesbian friends.pif
C:\LOL that ur pic!.pif
C:\My new photo!.pif
C:\Me on holiday!.pif
C:\The Cat And The Fan piccy.pif
C:\How a Blonde Eats a Banana...pif
C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif
C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif
C:\Fat Elvis! lol.pif
C:\Jennifer Lopez.scr
C:\lspt.exe
C:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe
C:\British National Party.jpg
C:\Crazy-Frog.Html
C:\Message to n00b LARISSA.txt
6. C:\Windows\System32\Drivers\etc altındaki hosts dosyasını edit edin ve 64.233.167.104 veya benzeri IP adresleri için yeni tanımlanmış adres bilgilerini silin.
Bu vb. antivirüs üreticilerinin adreslerini içeren satırların tümünü silin. Böylelikle antivirüs yazılımınız yeni güncellemeleri indirebilir hale gelecektir.
Yukarıdaki işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp antivirüs yazılımını ınternete bağlanarak güncelleyin ve gözden kaçmış kalıntılar olabileceğini düşünerek bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.