Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Sürücülerin sırrına varın!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Muhafiz
Tim Komutani
Tim Komutani
Muhafiz


Mesaj Sayısı : 168
Kayıt tarihi : 27/10/08
Yaş : 41

Sürücülerin sırrına varın! Empty
MesajKonu: Sürücülerin sırrına varın!   Sürücülerin sırrına varın! Icon_minitimePtsi Ekim 27, 2008 6:20 pm

Sürücülerin sırrına varın!

Sürücü kursu başlamak üzere ve giriş için hiçbir ön şart da gerektirmiyor. CHIP aygıt sürücülerini, işletim sisteminizin donanımlar ve çevre birimleriyle işbirliği içinde çalışmasını sağlayan yazılımları inceliyor.


Sürücülerin sırrına varın! Ssv_1

Bilgisayarlarımız da arabalarımız gibi yapılmış olsaydı, PC’mizi bir milyon kilometre boyunca kullanır, arada bir periyodik bakımlarını yaptırır, mecbur kalınca da terfi ettirirdik ve sürücü kursuyla falan da uğraşmamız gerekmezdi.M aalesef bilgisayarlarımız böyle çalışmıyor, en azından şimdilik.

PC’lerimizde bir sorun baş gösterdiğinde –ki sorun çıkmadığı da pek nadir– çoğu zaman öfkelenip umutsuzluğa kapılırız. S inirlenir, parmağımızı öfkeyle bilgisayara doğrulturuz, ancak kendimizi aptal ve soğuk bir makine parçasına tümüyle bağımlı hissederken pek de anlamlı bir hareket değildir bu.E vet, Windows’un kusursuz olmaktan pek uzak olduğu bir gerçek; donanımlarımız da çoğu zaman sağını solundan ayırt edemiyor.A ncak bilgisayarımızın işleyişi sırasında neler döndüğünü bilmek, işin içyüzünü görmemizi ve önleyici tedbirler almamızı kolaylaştırabilir. H em böylelikle, iş çığırından çıktığında bir kenarda oturup teknik servisin gelmesini beklemek zorunda da kalmazsınız.

Sorun her ne olursa olsun –ister PC’nin çökmesi, yeniden başlayıp durması, hatta daha kötüsü, kıymetli bilgilerinizin silinmesi olsun– suçu her zaman Windows’ta ya da bilgisayarınızda aramamalısınız. Eğer böyle bir durumda yakından bakarsanız, Windows’la bilgisayarınız arasında, adına “sürücüler” denilen ince bir katman olduğunu ve muhtemelen bu katmanın işini gerektiği gibi yerine getiremediğini görebilirsiniz.

Basitten başlayacak olursak: Sürücü nedir, ne işe yarar?

Sürücü nedir? Sürücü, bir aygıtla bilgisayar sisteminin geri kalanı arasında iletişim kanalı oluşturan yorumlayıcılara verilen isimdir.Sürücüler aynı zamanda Windows’un korumaya aldığı sistem dosyaları arasındadırlar, çünkü onlar olmadan donanımların çalışması mümkün değildir.

Aslında sürücü, bir donanım aygıtının gerekli uygulamalar tarafından doğru şekilde işletilmesini sağlayan bir yazılım parçasından başka bir şey değil.B ilgisayarınızdaki her aygıtın, çalışmak için bir sürücüye ihtiyacı var. Bu listeye grafik kartları ve sabit disklerin yanı sıra bellek denetçileri ve sistem saati gibi pek görünürde olmayan aygıtlar da dahil.B ir sürücünün birincil amacı, bir aygıtın tüm girdilerini ve çıktılarını doğru bir şekilde ve dikkatlice kontrol etmek.Sözgelimi, Word uygulaması sabit diske veri yazacağı vakit, diskin “Veri kabul etmeye hazırım” mesajını beklemek, ardından da istenilen veriyi sağlamak zorunda.Disk ete bilgi yazmak daha da zor ve Windows’un disket sürücünün çalışmasını neredeyse baştan aşağı kontrol etmesini gerektiriyor. Bu yüzden, her farklı uygulamanın, veri yazmak istediği aygıtı kontrol edecek kodlar içermesindense, bu kodun uygulamalar arasında paylaşılması daha mantıklı. Şayet bu paylaşma işlemi doğru şekilde yerine getirilirse, hiçbir uygulamayı değiştirmeniz gerekmeden de bilgisayarınıza donanım ekleyebilir ya da varolan donanımları sökebilirsiniz. Bu işlemlerden sorumlu koda, aygıt sürücüsü denir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sürücülerin sırrına varın!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Özel TeeaM Güvenlik :: Windows Güvenlik-
Buraya geçin: